Szeptember 10-ig lehet nevezni a Primanima fesztiválra


Új nemzetközi animációs filmfesztivál született Magyarországon. A Primanima az animáció október 28-i világnapjához igazodik és Budaörsön kapott helyet.

Az animáció világnapja alkalmából a nemzetközi animációs szervezet, az ASIFA Hungary szokásos módon elhozza a legfrissebb animációs rövidfilmeket a nagyvilágból, de mellettük versenyt is szerveznek az animációs filmszakma legfiatalabb alkotói, az animációs filmkészítést éppen elsajátító diákok és az első filmjeikkel a világban most debütáló rendezők munkáinak.

A versenyprogrammal bővülő animációs szemlére, a PRIMANIMA Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztiválra diákfilmek, diplomafilmek és elsőfilmek kategóriájában várják a haza és a külföldi animációs alkotók, iskolák és stúdiók nevezéseit.

A Primanimát október 25. és 28. között Budaörsön rendezik meg.

Online nevezés a fesztivál honlapján, a www.asifa.hu oldalon szeptember 10-ig. A fesztivállal kapcsolatos további részleteket, a fesztivál bemutatkozását itt lehet elolvasni.

A PRIMANIMA Budaörs Önkormányzata és az Illyés Gyula Alapítvány támogatásával valósul meg. A fesztivált az ASIFA Hungary rendezi.Kapcsolódó