Karácsony előtt tíz nappal jön A hobbit


Nyilvánosságra hozta A hobbit-trilógia epizódjainak pontos címét és bemutatásuk időpontját a hét végén a Warner Bros. és az MGM filmstúdió.

A J.R.R. Tolkien A hobbit című regényéből készült 3D-s filmtrilógia első epizódja 2012. december 14-én debütál The Hobbit: An Unexpected Journey (a magyar mozikban: A hobbit – Váratlan utazás) címmel. A produkciót egy évvel később, 2013. december 13-án a The Hobbit: The Desolation of Smaug című rész követi, a trilógia záró darabját, a The Hobbit: There and Back Again címűt pedig a korábban tervezettnél korábban, 2014. július 18-tól láthatják a nézők.

A Peter Jackson által rendezett hobbit-feldolgozást eredetileg két részben szánták a mozikba, ám az új-zélandi filmes és a produkció mögött álló filmstúdiók júliusban bejelentették, hogy az anyag gazdagsága miatt inkább három részben forgalmazzák a filmet.

A hobbit Tolkien A Gyűrűk Ura című regénytrilógiájának előzményeit meséli el. A forgatókönyvet is jegyző Jackson, aki 10 éve Oscar-esővel jutalmazott filmtrilógiát forgatott A Gyűrűk Urából, az új fantáziaeposz cselekményét összehangolta korábbi munkájával. A hobbit főhősét, Zsákos Bilbót Martin Freeman brit színész alakítja, a szereposztásban pedig számos olyan színész megjelenik, aki A Gyűrűk Urában is játszott.

A térhatású vetítésen kívül a film érdekessége, hogy Jackson a digitális technika lehetőségeivel élve a felvételnél megduplázta a másodpercenkénti képmennyiséget.

(hvg.hu/MTI)Kapcsolódó