„Babás vetítések” lesznek a Kinóban


Egy év alatti gyerekeket és szüleiket, hangsúlyozottan felnőtteknek szóló filmekre várják a budapesti Kino moziban. A vetítéseken nem sötétítenek be teljesen, a hangerő is alacsonyabb lesz a megszokottnál. Az első alkalommal, szeptember 20-án az Audrey Tautou főszereplésével készült Mosás, vágás, ámítás című vígjáték kerül sorra. A mozi rendszeresíti a nagyobb gyerekeknek szóló hétvégi vetítéseket is.

Az anyukák-apukák együtt lehetnek a babával, altathatják, etethetik, és közben kicsit saját szellemüket is táplálhatják a filmekkel, amelyekre a különleges körülmények miatt kedvezményes jegy váltható. A moziban lesz babakocsi megőrző, pelenkázóasztal és bébiétel-melegítési lehetőség is.

A vetítések lehetőséget nyújtanak a szülőknek, hogy úgy nézzenek nekik szóló mozifilmeket, hogy közben gyermekük nyugodtan gőgicsélhet a teremben, anélkül, hogy ez bárki mást rosszul érintene a nézőtéren.

A heti rendszerességű vetítésekhez olyan alkotásokat választanak, amelyekben nincsenek túlságosan zavaró, ijesztő hangeffektek, illetve a szokásosnál kicsit halkabban vetítik, de az érthetőséget a feliratoknak köszönhetően ez nem befolyásolja károsan. A filmek nagyrésze 12, illetve 16 éven felülieknek szól, tehát teljes mértékben a felnőtt közönségnek szánt vígjátékok vagy romantikus játékfilmek lesznek.

A vetítéseket csak 1 év alatti gyermekkel lehet látogatni, és egy gyermekkel maximum két felnőtt érkezhet. A babás vetítés minden csütörtökön 11 órakor kezdődik.

Csak a felnőtteknek kell jegyet váltani, amely 800 forintba kerül. A konkrét filmekről a mindenkori moziműsorból lehet tájékozódni.

A mozi rendszeresíti a hétvégi, délelőtti matinévetítéseket is, amikor is az elmúlt hónapok legsikeresebb (korhatár nélküli, vagy 6 éven felülieknek szóló) gyerekfilmjeiből kedvezményes (egységes, gyereknek-felnőttnek is 700 forintos) jeggyel látogatható vetítéseket szervez. Az első alkalommal, szeptember 22-én délelőtt 11 órakor a mozikban tavaly bemutatott, hagyományos technikával, A. A. Milne eredeti rajzai alapján készült Micimackót vetítik.Kapcsolódó