Joe Eszterhas tartja a következő forgatókönyvírói mesterkurzust


A Magyar Nemzeti Filmalap és a filmhu – a magyar moziportál szervezésében megvalósuló Filmíró Mesterkurzus következő vendége Joe Eszterhas magyar származású amerikai forgatókönyvíró és producer lesz.

Október 6-án és 7-én, szombaton és vasárnap az Elemi ösztön, a Music Box és a Szabadság, szerelem forgatókönyvírójának alkotói munkamódszere lesz a téma – az angol nyelvű mesterkurzuson részt vesz Andrew G. Vajna is a Magyar Nemzeti Filmalap képviseletében, és a közönség is kérdezhet majd.

Az esemény kapcsán az Elemi ösztön (r. Paul Verhoeven) és a Music Box (r. Costa Gavras) című filmeket vetítik le.

A Filmíró Mesterkurzuson a részvétel ingyenes, de a belépést regisztrációhoz kötik a szervezők. A kurzus elsősorban szakmai továbbképzés, ezért a filmszakmában dolgozók, játékfilmes forgatókönyvírók, rendezők ill. a filmszakos hallgatók előnyt élveznek a bejutásnál. (A diákoknak fel kell tüntetniük, hogy milyen szakon, szakirányon tanulnak.) A rendezvényre regisztrálni itt lehet.

A regisztráció október 1-jén éjfélkor zárul, és mindenkit a megadott email címén értesítenek majd az eredményről.

Az eseményről, ahogyan legutóbb is, videófelvétel készül, amelyet a jövőben oktatási segédanyagként lehet majd használni, Az Oliver Stone kurzusról készült videók folyamatosan kerülnek fel ide.

A Filmíró Mesterkurzus további tervezett vendégei: Alan Parker és Luc Besson.

Együttműködő partnerek: Magyar Nemzeti Filmalap, filmhu – a magyar moziportál, Színház- és Filmművészeti Egyetem, ELTE Filmtudomány Tanszék, BKF Médiaművészeti IntézetKapcsolódó