New Yorkban vetítik a Final Cutot


Pálfi György montázsfilmjével ünnepli 50. születésnapját a New York-i filmfesztivál.

Ma este mutatják be New Yorkban Pálfi György montázsfilmjét, a Final Cut – Hölgyeim és Uraim című alkotást.

A 450 filmtörténeti klasszikusból összevágott mozgókép egyedülálló hozzájárulás a New York-i filmfesztivál jubileumi programjához. A Film Society of Lincoln Center által szervezett befolyásos filmmustra idén ünnepli 50. születésnapját. Pálfi György filmjét a Cinema Reflected című válogatásban vetítik, mely a jubileum alkalmából magáról a mozifilmről és ezek alkotóiról szóló műveket gyűjtött egy csokorba.

Az amerikai bemutatót követően Pálfi György rendező és Ruttkay Zsófia forgatókönyvíró- dramaturg személyesen mutatja be az „újrahasznosított szerelmes kollázsfilm”-et Lyonban a Lumière Intézet nagyszabású filmfesztiválján. A belgiumi Gent és Luxembourg filmfesztiválja, a CinEast szintén meghívta, és az elkövetkező hetekben bemutatja a Final Cut – Hölgyeim és Uraim című filmet, mely négy vágó – Czakó Judit, Szalai Károly, Richter Nóra és Lemhényi Réka – több éves munkájának különleges eredménye.

A film Kolozsváron is látható lesz hamarosan: szombaton, október 6-án este 20 órai kezdettel a 12. Filmtettfeszt – Magyar Filmnapok keretében.Kapcsolódó