A csehek újraforgatják az Angélique-filmeket


Rövidesen megkezdik Csehországban a 60-as évek egyik sikere, a francia Angélique-filmek új változatának a forgatását.

A 17. századbeli franciaországi történelmi környezetbe ágyazott romantikus kalandfilm-sorozatnak ezúttal csak két része lesz. A filmek munkacímei: Angélique kényszerű házasságkötése de Peyrac gróffal, illetve Angélique a Csodák Udvarában és Versailles-ban. Az új Angélique-filmek első részének világpremierjét 2014 tavaszára tervezik.

A prágai sajtó értesülései szerint a francia, német, belga, osztrák, cseh koprodukcióban készülő alkotás első felvételeit a kulturális világörökséghez tartózó Telc kisvárosban veszik fel október 22. és 29. között. A parádés kosztümös filmhez az elmúlt napokban mintegy 400 mellékszereplőt vettek fel Csehországban. További csehországi helyszínek: Prága, Kromeríz és Perstejn vára.

A Mladá Fronta Dnes úgy tudja: a bájos Angélique szerepét ezúttal az eddig kevéssé ismert, 23 éves norvég Nora Arnezeder, míg de Peyrac grófot a 62 éves francia Gérard Lanvin fogja alakítani.

Az új Angélique-sorozat állítólag hűebben kívánja követni a könyvek tartalmát, mint az 1960-as években készült darabok. Anne Golon, a ma 91 éves francia írónő, az Angélique-könyvek szerzője többször is nagy csalódásának adott hangot a forgatókönyvek miatt.

„Az akkori forgatókönyvek tragikusak voltak. A szerző olyan jeleneteket választott ki a könyvből, amelyeket erősnek vélt. Szerinte Angélique egy szabados erkölcsű asszony volt. Ez a könyvemben nem így van. A gyártó egy gyönyörű nőt (Michele Mercier) választott ki a szerepre, és egy naiv személyt csinált belőle” – nyilatkozta Golon nemrégiben a purepeople.com hírportálnak. Leszögezte: a most készülő új változat sokkal alaposabban van előkészítve, és hűebben követi a könyvet.

Az új forgatókönyvet Philippe Blasband, egy Belgiumban élő iráni származású elismert novellaszerző írta. A film rendezője a Franciaországban élő tunéziai Ariel Zeiroun lesz, aki már tekintélyes személynek számít a szakmában.

(MTI)Kapcsolódó