Fincher crowdfundingol


Crowdfunding révén próbál pénzt szerezni következő filmjére David Fincher. A szerencsés támogatókat magánvetítéssel és pólókkal jutalmazná.

Bár legutóbbi filmjével 145 millió dolláros bevételt szerzett világszerte, az azelőttivel pedig 140 milliót, plusz három Oscart, egy Golden Globe-ot és egy BAFTA-t, ráadásul nagy reklámügynökségek számára rendez reklámokat, David Fincher mégis internetes forrásgyűjtésbe fogott – írja a The Guardian.

A The Goon című animációs film elkészültét a Kickstarter nevű crowdfunding-oldalon lehet támogatni. A leírás gengsztereket, zombikat, robotokat és démoni papokat ígér. „Help us make a NEW KIND of animated film... one that's LOUD, VIOLENT and OFFENSIVE TO YOUR GRANDMA” – szól a felhívás. A megcélzott összeg – 400 000 dollár – nem a teljes film költségvetésére vonatkozik, csupán egy Hollywoodban bemutatható story reel elkészítésére, amellyel az alkotók reményeik szerint további támogatásokat szerezhetnek.

Mint a crowdfunding gyűjtések során általában, most is jutalmat ajánlanak fel a támogatóknak: az adakozó kedvű filmrajongók közt – az adomány összegével arányos értékben – pdf formátumú Goon-képregényeket, pólókat, filmplakátokat, Goon-szobrocskákat osztanak szét. A legszerencsésebbek – és legbőkezűbbek – magánvetítésen nézhetik majd meg a filmet.Kapcsolódó