Nem Spielberg esete a Csillagok háborúja


Miután a Disney október végén megvásárolta a LucasFilm stúdiót, és közzétette az új Csillagok háborúja-trilógia produkciós terveit, folyamatosan találgatják, hogy ki lehet a filmek rendezője.

A rajongók toplistáját mostanig Steven Spielberg vezette – írja a The Guardian –, hiszen az ET, a Harmadik típusú találkozások és a Jurassic Park rendezőjeként nem áll távol tőle a sci-fi műfaja. Ráadásul az Indiana Jones-filmeken együtt dolgozott a Star Wars alkotójával, George Lucasszal.

Lucas azonban eltávolodott a Csillagok háborújától produkciós cége eladásával, Spielberg pedig azt nyilatkozta az Access Hollywood riporterének, hogy nem érdekli a 7. rész rendezése: „Nem, nem! Nem az én műfajom. Ez a legjobb barátom, George műfaja.” 15 évvel ezelőtt megkérdezte Lucast, hogy csinálhatna-e egy Csillagok háborúja-filmet, de ő nem akarta – írja a The Guardian. „Megértem, mert ez az ő gyereke, az ő ujjlenyomata. Ő tudja, hogy nekem ott van a Jurassic Park és a Raiders. De Georgé a Star Wars, nem hiszem, hogy bármi indíttatást érezne arra, hogy megossza velem” – idézi az online lap Spielberg 2002-es nyilatkozatát.

A Disney korábban felfedte az új filmek írójának a kilétét: Michael Arndtról van szó, A család kicsi kincse (Little Miss Sunshine) és a Toy Story 3 Oscar-díjas forgatókönyvírójáról.Kapcsolódó