16 cég vállalná „a kolozsvári Buftea” felépítését


A „kolozsvári Bufteaként” emlegetett filmstúdiót is magába foglaló regionális központ (hivatalos nevén Centrul Regional de Excelenţă pentru Industrii Creative) felépítésére november 8-áig lehetett pályázni a kolozsvári polgármesteri hivatalban.

A projektet európai uniós forrásokból fogják finanszírozni, a költségvetés ÁFA nélkül kb. 52 230 000 lejre rúg (kb. 11 555 000 euró). A törvényes határidőig 16 építőipari cég nyújtotta be pályázatát. A városháza a következő időszakban elemezni fogja az ajánlatokat, majd meghozza döntését a licit eredményét illetően – adta hírül a CityNews.

A központ létrehozására vonatkozó szerződést Radu Moisin polgármester idén május elején írta alá a bukaresti Regionális Fejlesztési és Turisztikai Minisztériumban. A tervek szerint a központhoz tartozó irodák, alkotóműhelyek, konferencia- és vetítőtermek, valamint külső rendezvényhelyszínek bérelhetőek lesznek.

A központ Kolozsvár külvárosában, a Lomb zónában (a Kerekdombi negyed közelében) fog felépülni, területe 73 365 m2 lesz. A középpontjában egy négy épületből álló komplexum fog állni, mindegyik három alagsori szintre, egy földszintre és négy, különbözőképpen kialakított emeletre tagolódik. Az építkezés északkeleti oldalán parkot létesítenek, ahol különféle rendezvényeket lehet majd szervezni. A tervek több mint 300 parkolóhellyet is tartalmaznak – írja az Adevărul napilap weboldala.Kapcsolódó