San Franciscóban is tartanak „magyar filmfesztivált”


San Franciscóban is bemutatnak egy válogatást a november 16-án kezdődő 12. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál anyagából – közölte az MTI-vel a szervezők nevében Kálmán László Los Angeles-i főkonzul.

Ez az első eset, hogy Kalifornia másik emblematikus városában is vetítést rendeznek a Los Angeles-i fesztivál filmjeiből. A rendezvény a San Francisco-i Állami Egyetemen zajlik az egyetem, a Magyar Filmunió, az 56Films amerikai–magyar filmstúdió és a Bunyik Enterprises támogatásával.

A San Franciscó-i fesztiválon a Csak a szél, A vizsga és Az ajtó című játékfilmeket, Az ember tragédiája című animációs filmet és a Magyar bajusz című dokumentumfilmet mutatják be a Coppola filmszínházban.

Kép Jankovics Marcell Az ember tragédiája című animációs filmjéből

A szervezők közlése szerint a Los Angeles-i fesztivál „társrendezvényére” várják Fliegauf Bencét is, akinek Oscar- és Golden Globe-díjra is nevezett, Ezüst Medve-díjas Csak a szél című filmjével indul az ottani vetítés, helyi idő szerint kedden 13 órakor. A többi előadásra november 16-án és 17-én kerül sor.

Fliegauf filmje vezeti fel november 15-én a hivatalosan egy nappal később kezdődő Los Angeles-i Magyar Filmfesztivált is, amelynek választékában 12 játékfilm, valamint dokumentum- és rövidfilmek szerepelnek.

(MTI)Kapcsolódó