Mozi nyílik 40 orosz vasútállomáson


Mozit nyitnak jövőre 40 oroszországi vasútállomáson – jelentette be pénteken az orosz államvasutak sajtószolgálata.

Elsőként a moszkvai Kazanyi pályaudvaron tervezik megnyitni az utazóközönség szórakoztatását szolgáló filmszínházakat, de az orosz fővároson kívül például Szmolenszkben, Sztavropolban és Uljanoszkban is szó van pályaudvari mozik nyitásáról.

Az Oroszországi Vasutak tervei között szerepel továbbá, hogy az év végére a jelenleginél több, újabb 30–50 pályaudvaron biztosítsák a vezeték nélküli internetet, és nem csak az állomások előterében.

Mindezt magántőke bevonásával valósítanák meg, 30 milliárd rubelre (körülbelül 210 milliárd forintra) számítanak – idézi Szergej Abramovot, a vasúti állomások igazgatóságának vezetőjét az MTI.

Az orosz vasutakon ellentmondásos a helyzet. A nagyvárosi pályaudvarok többségét mára felújították, és egyre több nyugat-európai színvonalú expressz vonat közlekedik az országban, és azon kívülre. Ezekben LCD televízióval, széffel, kényelmes ágyakkal felszerelt fekvőhelyes kupékban tölthetik el az utasok a több órás, a Távol-Keletre menő vonatokon a több napos utat.

Emellett viszont léteznek a már a szovjet időkben is korszerűtlen állomások, és használatban vannak még kissé ütött-kopott vagonok is, amelyekből nem csak a korszerű berendezések, de még a mosolygós vonatkísérő is hiányzik.
Kapcsolódó