Mozit neveztek el román filmrendezőről Zsilvásárhelyen


Sergiu Nicolaescu nevét vette fel a frissen felújított, digitális vetítéstechnikával ellátott, 3D-s vetítésekre is felkészített filmszínház Zsilvásárhelyen (Târgu Jiu).

A mozi az elmúlt hónapokban zárva volt: ultramodern fotelekre cserélték a törött székeket, új vásznat, digitális vetítőkészülékeket, valamint modern fűtésrendszert szereltek be – adta hírül a jurnalul.ro. A több mint 380 fős befogadóképességű mozi 300 férőhelyes lett. A beruházásokat a România-Film és az olténiai város polgármesteri hivatala támogatta.

A csütörtöki avatóünnepségen Sergiu Nicolaescu nem vett részt. A rendező Zsilvásárhelye született 1930. április 13-án. Filmes pályafutása 1954-ben kezdődött, azóta is aktív, több mint félszáz filmet (egészestés játékfilmeket és sorozatokat egyarán) rendezett, több tucat filmben szerepelt, és forgatókönyvíróként is szerencsét próbált.

Legutóbb 2011 januárjában neveztek el mozit a román filmművészet egyik kortárs alakjáról: a kolozsvári Köztársaság (Republica) mozi felújítása után a Florin Piersic nevet kapta.Kapcsolódó