A Szerelem a legjobb idei film a Los Angeles-i kritikusok szerint


Michael Haneke Amour című filmjéért vehette át a Los Angeles-i Filmkritikusok Szövetségének fődíját december 9-én az „angyalok városában”. A The Masterben nyújtott alakításáért Joaquin Phoenixet tüntették ki a legjobb színésznek járó kritikusi díjjal.

A 60 Los Angeles-i kritikus listája több ponton is ellentmondott a New York-i kritikusok múlt heti döntésének, amely szerint Paul Thomas Anderson The Master című drmája volt 2012 legjobb filmje, a legjobb színész pedig Amy Adams, aki ugyanebben a filmben játszik. A legjobb forgatókönyvnek Ben Affleck Argójáét tartották.

A legjobb mellékszereplő díját Dwight Henry vehette át a Beasts of the Southern Wildban nyújtott alakításáért.

A Los Angeles-i kritikusok szerint az Osama Bin Laden foglyul ejtéséről és elpusztításáról szóló Zero Dark Thirty az év legprofibban vágott filmje. Múlt héten New Yorkban ez az alkotás elnyerte a National Board of Review és a New York-i Filmkritikusok Körének díját is.

Nem kapott viszont díjat a 2013-as Oscar favoritjainak tartott Daniel Day-Lewis (Lincoln), sem Jessica Chastain (Zero Dark Thirty), de a Les Misérables című musical és A hobbit című fantasy sem került fel a listára.

A 2013-as Oscar-díj jelöltjeinek kilétét január 10-én hozzák nyilvánosságra. A gálaestet február 24-én szervezik meg, szokás szerint a hollywoodi Dolby Theaterben (az egykori Kodak Filmszínházban).
Kapcsolódó