Jön az Angry Birds-film… 2016-ban


Aláírta az erre vonatkozó szerződést az Angry Birds fejlesztője, a Rovio cég és John Cohen producer, aki a népszerű játék 3D-s filmverzióját akarja elkészíteni.

A Rovio december 11-én bejelentette, hogy 2016 nyarán tervezi bemutatni az Angry Birds-filmet, amelynek producere John Cohen (Despicable Me, Ice Age, Robots, Dr. Seuss’Horton Hears a Who), executive producere pedig David Maisel lesz. Utóbbi tanácsadóként dolgozik 2011 júniusáról a Roviónál, korábban a Marvel Stúdió elnöke és az Iron Man executive producere volt.

Hatalmas rajongótábor fogja népszerűsíteni az Angry Birds-filmet, feltéve, ha a jelenlegi szám megmarad 2016-ig – véli a The Guardian cikkírója. Az online lap Andrew Stalbow Rovio-alelnököt idézi, aki idén októberben bejelentette: a játékot eddig több mint egymilliárdszor töltötték le, 20–30 millió felhasználó naponta játssza és 200 millióan indítják el havi gyakorisággal. Stalbow szerint Hollywood megtapasztalta az Angry Birds sikerét és ég a vágytól, hogy több szinten is a Rovióval dolgozhasson.Kapcsolódó