Filmtörténeti pályázatot hirdet a Filmszem folyóirat


„Bár rengeteg olyan területe van a filmtörténetnek, amit magyar nyelvű szakirodalom sajnos még nem dolgozott fel, mostani pályázatunk keretében kifejezetten azokra a filmrendezőkre koncentrálunk, akik az elmúlt évtizedben fejezték be pályafutásukat” – áll a felhívásban.

A pályázat célja felkelteni a fiatal kutatók érdeklődését eddig feldolgozatlan, értékes pályaművek iránt, ugyanakkor szakírói ambíciókkal rendelkező fiatal szakemberek felkutatása további együttműködés céljából.

A pályázatban részt vehet minden olyan magánszemély, aki még nem publikált a Filmszemben, illetve nem publikál rendszeresen filmes témájú szakmai írásokat más magyar nyelvű folyóiratban. Életkori kikötést nem tesz a pályázat, de előnyben részesíti a jelenleg felsőfokú tanulmányaikat végző fiatalokat (BA, MA, Ph.D, DLA).

A pályázat időbeli keretei:

  • benyújtási határidő: 2013.01.31.
  • elbírálási határidő: 2013.02.28.
  • akiválasztott tanulmányok megjelenése: 2013.03.20.

A pályázatokat kizárólag emailben lehet benyújtani a következő címre: editors.filmszem@gmail.com .Az e-mailben a következő adatok megadása szükséges: szerző neve, a tanulmány címe, amennyiben a szerző hallgatója valamely felsőoktatási intézménynek, akkor annak neve és a szak megnevezése.

A felhívás teljes szövege letölthető innen.Kapcsolódó