Magyar Fókusz az indiai filmfesztiválon


Hat magyar játékfilmet tűz műsorra a nyugat-indiai Pune nemzetközi filmfesztiválja a napokban: Groó Diana, Jancsó Miklós, Makk Károly, Miklauzic Bence, Vágvölgyi B. András és Vécsei Márton egy-egy alkotása van műsoron.

Magyar filmekből mutat be válogatást a napokban a 11. Punei Nemzetközi Filmfesztivál – adta hírül a Magyar Filmunió. A Maharashtra állam kulturális fővárosaként jegyzett Puneban január 10-én kezdődött és 17-ig tart a mozi nemzetközi ünnepe.

A fesztivál Fókusz programja évről évre válogatást mutat be egy-egy ország filmterméséből. Idén Dél-Koreával együtt mutatkozik be Magyarország, összesen hat játékfilmmel. Groó Diana többszörös fesztiváldíjas Vespa című rendezése mellett, Jancsó Miklós legutóbbi filmje, az Oda az igazság!, Makk Károly Így, ahogy vagytok, Miklauzic Bence második játékfilmje, A zöld sárkány gyermekei, Vágvölgyi B. András 56-os mozija, a Kolorádó Kid, valamint Vécsei Márton első játékfilmje, a Diamond Club látható az indiai filmfesztiválon.

A Fókusz program a Magyar Nemzeti Filmalap nemzetközi részlege, a Magyar Filmunió közreműködésével valósult meg – áll a közleményben.Kapcsolódó