„Hibás lesz” a Grace Kellyről szóló életrajzi film


A monacói hercegi család élesen kritizálja a Grace of Monaco című játékfilmet. Az alkotást Olivier Dahan rendezi, főszerepeit Nicole Kidman és Tim Roth játssza. A forgatások jelenleg is zajlanak a dél-európai hercegségben.

A történet a hollywoodi filmcsillag Grace Kelly (Rear Window, Dial M for Murder, High Noon, To Catch a Thief) és III. Rainier monacói herceg kapcsolatáról szól, de érinti a 60-as évekbeli monacói–francia viszályt, a Charles de Gaulle adótörvényei miatti vitákat is.

II. Albert monacói herceg és nővérei, Caroline és Sophia hercegnők határozott hangú közleményben tiltakoznak a biopic ellen. Kijelentik, hogy semmilyen kapcsolatban nem állnak ezzel a filmes projekttel, ami állítólag a szüleikről fog szólni. A Grimaldi család szempontjából a Grace of Monaco nem életrajzi film, csupán egy „újraírt és fölöslegesen megszépített oldal […], ami jelentős történelmi pontatlanságokat és egy sor teljesen fiktív jelenetet tartalmaz” – idézi a hercegi közleményt a The Guardian.Kapcsolódó