De Palma rendezi a fociedző Al Pacino-s filmet


Brian de Palma lesz a rendezője annak a filmnek, amely az amerikai futballedző, Joe Paterno életéről szól, s amelynek főszerepére 2012 őszén már felkérték Al Pacinot. A film címe Happy Valley.

Al Pacino és de Palma korábban kétszer is dolgozott együtt: először az 1983-ban az A sebhelyesarcú (Scarface) című drámán, majd 1993-ban a Carlito útja (Carlito’s Way) című gengszterfilmen.

Joe Paterno számos sikert elkönyvelhetett a pennsylvaniai állami focicsapat edzőjeként. Semmilyen bűncselekmény részese nem volt, jó hírén mégis csorba esett 2011-ben (2012. január 22-én, 85 éves korában hunyt el), amiért nem fordult egykori segédje, a kamaszfiúk szexuális zaklatásával vádolt Jerry Sandusky ellen. Hibája az volt, hogy 2001-ben nem jelentette a rendőrségnek, ami tudomására jutott: kollégája megerőszakolt egy tízéves kisfiút. Paterno csak a felettesének szólt, akik nem állították meg Sanduskyt. Utóbbit később 45 gyerek molesztálásában találták bűnösnek, és el is ítélték. Paterno életéről Joe Posnanski regényt írt, ami bestseller lett kevéssel a bemutatója után.

Al Pacino a főszerepet játssza a filmben, és 20 év után dolgozik ismét együtt de Palmaval.Kapcsolódó