Önkénteseket keres a csőd szélén álló Színház- és Filmművészeti Egyetem


Önkénteseket keres többféle munkakörben a Színház- és Filmművészeti Egyetem – áll az intézmény keddi közleményében.

„Ha szeretnéd látni belülről, hogyan működik az egyetem és gyakorló színháza, az Ódry Színpad, ha érdekel, hogyan kapcsolódik össze a kultúra és a kommunikáció, az oktatás és a színház, ha szívesen nézel előadásokat és legalább 3–6 hónapon át velünk tudsz dolgozni heti néhány óra erejéig, jelentkezz hozzánk önkéntesnek” – olvasható a felhívásban.

A jelentkezőktől jó kommunikációs készséget, felhasználói szintű számítógépes ismereteket, rugalmasságot és alkalmazkodóképességet, kreativitást és nyitottságot, valamint kultúra iránti fogékonyságot várnak el.

Az önkéntesek ingyen látogathatják az Ódry Színpad előadásait, használhatják az egyetem könyvtárát, szakami referenciát szereznek és ajánlólevelet kapnak, valamint folyamatos szakmai konzultációt folytathatnak az önkéntes feladatokat koordináló munkatársakkal.

A meghirdetett munkakörök:

  • kommunikációs és közönségkapcsolati feladatok,
  • díszlet- és jelmeztárral kapcsolatos feladatok,
  • grafikai tervezés,
  • előadások fotózása,
  • jegyszedés,
  • ruhatári feladatok,
  • utcai megjelenések koordinálása,
  • az egyetem könyvtárának munkájában való részvétel.

18 éven felüli jelentkezőktől várják az önéletrajzot és a motivációs levelet a rektorihivatal@szfe.hu e-mail címre. A felvételt személyes beszélgetés előzi meg.

Két héttel ezelőtt nagy visszhangot kiváltó nyilatkozatot tett Ascher Tamás, az egyetem rektora – számol be a hvg: „Mi mindent megtettünk: már tavaly egy hónapos szénszünettel dolgoztunk, emeltük az oktatók kötelező óraszámait, emeltük a szolgáltatások díjait, csökkentettük az alkalmazotti létszámot. Hozzátette, hogy folyamatosan keresik a plusz bevételi forrásokat, és 2008 óta sikerült megduplázni saját bevételüket.

„A fenntartó biztató kijelentéseket tesz, például hogy mindenkit fel lehet venni, megszűntek a keretszámok, de a villanyszámlát, a tanárokat nem fogjuk tudni kifizetni” – fogalmazott Ascher Tamás.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem állami támogatása 2008-ban 865 millió forint volt, 2010-ben ez az összeg már csak 807 millió forintot tett ki, 2013-ban pedig 451 millió forint lesz, holott már az előző évi elvonások is szinte megoldhatatlan helyzetet teremtettek – idézi a rektort a hvg.
Kapcsolódó