Meghirdették a Csodakút természetfilm-fesztivál versenypályázatát


Június 15-éig lehet filmet nevezni a Csodakút Nemzetközi Természetfilm-fesztivál versenyébe. A fesztivált augusztus 2–4-én szervezik meg a vajdasági Magyarkanizsán.

A Magyarkanizsán (Kanjiža) minden év augusztusában megrendezésre kerülő nemzetközi természetfilm-fesztivál alapvető célja, hogy bemutatkozási lehetőséget és egyúttal szakmai fórumot is biztosítson mindazon magyar nyelvű, a Kárpát-medencében élő amatőr és professzionális filmkészítő számára, akik a Kárpát-medence és a világ természeti értékeink bemutatását, valamint környezetünk védelmét a filmművészet eszközeivel kívánják szolgálni, és műveikkel hozzájárulnak a jövőorientált környezet- és természetbarát gondolkodásmód terjesztéséhez.

Természetfilmnek tekintenek a kiírók minden olyan ismeretterjesztő filmet, amelynek központi témája az élő és élettelen természet, valamint a természet és környezetünk védelme. Nevezni lehet bármely, a Csodakút Nemzetközi Természetfilm-fesztivál versenyprogramjában eddig még nem szerepelt:

  • egy bizonyos fajt vagy társulást, tágabb életközösség életét, élőhelyét, viselkedési szokásait bemutató művel, maximum 55 perces időtartamban
  • a világ valamely kisebb vagy nagyobb, tájképileg összefüggő, jellegzetes természeti táját, tájrészletét bemutató alkotásokkal, maximum 55 perces időtartamban.
  • valamely természeti vonatkozású, könnyed vagy absztrakt hangvételű kisfilmmel, maximum 15 perces időtartamban.
  • a vadászat kulturális, természeti és etikai vonatkozásait bemutató művel, maximum 55 perces időtartamban.
  • környezetvédelmi vonatkozású, vagy az emberi életmóddal kapcsolatos alkotással, valamint az ún. zöld sportokat (sziklamászás, barlangászat stb.) bemutató filmekkel, maximum 55 perces időtartamban.

A játékidő túllépése – különösen nagyszámú nevezés esetén – a pályázat automatikus kizárásával járhat.

Nevezési díj nincs. A nevezés határideje 2013. június 15.

Technikai részletek a Csodakút fesztivál weboldalánKapcsolódó