Meghirdette versenyét a nagyon rövid filmek fesztiválja


2013. február 28-áig lehet nagyon rövid, vagyis max. 3 perc terjedelmű, bármilyen műfajú rövdfilmet a Très Courts fesztivál helyi versenyébe.

A Francia Intézet kolozsvári, jászvásárhelyi, temesvári és bukaresti fiókja bonyolítja le idén a nemzetközi filmfesztivál hazai kiadásának pályázatát. Közleményük szerint a rendezvény remek bemutatkozási lehetőség az „amatőr vagy profi filmesek, film- vagy vizuális művészetek szakos diákok számára, vagy bárkinek, akinek egyszerűen támadt egy zseniális ötlete, amit az egész világnak be akar mutatni”.

A helyi versenyprogramba animációs és élőszereplős, fikciós és dokumentumfilmeket, valamint mobilfilmeket lehet nevezni. Pályázati díj nincs. Az egyetlen kikötés: a filmek terjedelme – a főcím végétől a stáblista kezdetéig – ne haladja meg a 3 percet.

A Très Courts Nagyon Rövid Filmek Fesztiválja 1991-ben jött létre francia kezdeményezésre, 2007 óta szervezik meg Romániában. Az idén április 25–28-ára tervezett rendezvénynek összesen 70 város ad otthont világszerte, ebből 25 található Romániában.Kapcsolódó