Megjelent a World of Shorts folyóirat új száma


Berlinalés különkiadással jelentkezett a daazo.com rövidfilmmegosztó oldal folyóirata, a World of Shorts. A lap szokás szerint online és nyomtatott formában egyaránt elérhető.

A friss lapszám a Berlinale rövidfilmjeire összpontosít, bemutatja a Talent Campus résztvevőit, köztük a magyarországi Kerékgyártó Yvonne-t és Nedeczky Nórát, valamint a romániai Ada Puşcaşt.

A szerkesztők kifaggatták a Berlinale Shorts filmválogatás kurátorát, Maike Mia Höhnet a filmgyártás múltből táplálkozó jövőjéről, portréinterjút készítettek a fiatal chilei rendezővel, Matias Bizevel, aki többek közt pitching-tippekkel szolgál a pályakezdő filmrendezőknek. A pitching egyébként is központi témája a lapszámnak: látványos és ötletes, tömör és emlékezetes módon adja át hasznos információgyűjteményét az olvasóknak. Kiderül az is, hogyan érdemes fesztiváloztatni egy kisfilmet, illetve mi az a tartalom, amit a rövidfilmes piac „szeret”. Bemutatkozik ugyanakkor egy olyan rendezvény, amely erős piaci érdeklődéssel fordul a rövidfilmek felé: a Tamperei Filmfesztivál.Kapcsolódó