Ismét versenybe száll a Gopo-díjért Felméri Cecília


A Kakukk (2009) és a Mátyás, Mátyás! (2011) után a kolozsvári Felméri Cecília új filmje, a Boldogságpasztilla (Pastila fericirii) is bekerült a legrangosabb románai filmes megmérettetés rövidfilmes döntőjébe.

A 12 perces Boldogságpasztilla producere Sorin Botoșeneanu, gyártó a Bukaresti Színház- és Filmművészeti Egyetem (UNATC). A film már szerzett egy elismerést: a bukaresti CineMAiubit Nemzetközi Diákfilmfesztiválon (2012) elnyerte a legjobb forgatókönyv díját. A Boldogságpasztillában olyan ismert román színészeket láthat viszont a néző, mint Adrian Titieni, Oana Ioachim, Tania Popa, Adina Cristescu, Virgil Aioanei vagy Dana Voicu.

A 2013-as Gopo-díj rövidfilmes kategóriájának további jelöltjei: Nicolae Constantin Tănase Blu (2012), Adrian Sitaru Chefu’ (2011), Dorian Boguță De azi înainte (2012), valamint Radu Potcoavă Tatăl meu e cel mai tare (2012) című filmje.

A gálaünnepséget március 25-én tartják a bukaresti Nemzeti Operaházban, élőben közvetíti a ProCinema tévéadó, valamint online nézhető lesz a www.premiilegopo.ro, illetve a www.voyo.ro oldalon.Kapcsolódó