4D-s moziterem nyílik Budapesten


Március 14-én nyit a Westend City Centerben az új típusú, 4D-s moziterem.

A Cinema City 4DX fantázianevű terme olyan egyedülálló élménnyel várja a látogatókat, amilyennel Magyarországon még nem találkozhattak – írja a Pénzcentrum.hu.

A portál értesülése szerint a 4DX terem különleges kialakítása azt jelenti, hogy a székek a film közben a cselekményhez igazodva billegni, rázkódni fognak, a nézők számára pedig további speciális effektusokkal, például fényekkel, vízpermettel, légbefúvással, buborékokkal, köddel, illatokkal és szagokkal teszik izgalmasabbá, élethűbbé a filmeket – amiket leginkább 3D-s technológiával vetítenek majd (de a terem 2D filmek vetítésére is alkalmas lesz). A filmek előtt lesznek olyan reklámok is, amelyek szintén a 4DX technológiát használják fel. A jegyárakról egyelőre nincsenek pontos információk, de várhatóan meghaladják majd az IMAX egészestés 3D filmjeinek 2040 forintos jegyárát.

A 4DX mozikat eredetileg Dél-Koreában fejlesztették ki, a különleges termek megtalálhatóak például Kínában, Izraelben, Thaiföldön, Oroszországban, Izraelben, Mexikóban, Brazíliában és Peruban. A Pénzcentrum.hu szerint a budapesti lesz Európa első hivatalos 4DX terme.

A stúdiók több nagy kasszasiker-várományos filmet is kiadnak 4D-s termekre optimalizálva, az idei évben ilyen lesz például az Óz, a hatalmas, Az óriásölő, a G.I. Joe – Megtorlás, a Sötétségben – Star Trek, a Vasember 3 vagy A Hobbit: Smaug pusztasága. A stúdiók nem titkolt célja, hogy az ehhez hasonló moziélményekkel vonzzák be a nézőket a filmszínházakba, ezzel is csökkentve az illegális letöltéseket, és növelve a jegybevételeket.Kapcsolódó