A Nekem Budapesttel folytatódik a Pest megér egy estet! filmklub


A Városfilmklubban legközelebb – jövő kedden 19 órai kezdettel a budapesti Örökmozgóban – a fiatal magyar filmé és filmeseké lesz a főszerep. Történt ugyanis, hogy a Filmművészeti Egyetem Enyedi-Máthé osztálya Nekem Budapest címen készített szkeccsfilmet, amelyben személyes történeteket mesélnek el, a város számukra kedves kulisszái közt.

Enyedi Ildikó eképp fogalmazott a filmmel kapcsolatban: „Úgy döntöttek, ez a film nem fog kiabálni, nem személyes kiáltványok, vagy önreklámok füzére lesz, hanem inkább mesélni fog. Nem Budapestről, hanem saját magukról. S a személyes mesék interferenciájában feldereng majd egy kép egy városról, ahogy azt egy csapat fiatal ember a mindennapokban megéli.” A 2013-as filmet a bemutató hetében vetítjük!

Reisz Gábor kísérő kisjátékfilmje, a Valakinek a valamije és a Nekem Budapest után az osztály két rendezőjével és Berkes Juli producerrel beszélget majd Hegyi György moderátor a fiatal filmesek Budapesthez fűződő viszonyáról, a külső forgatások nehézségeiről, a város legizgalmasabb szeleteiről, potenciáiról, agyonhasznált részeiről, valamint a gerilla-forgatás szépségeiről és arról, milyen kilátásai vannak egy pályakezdő rendezőnek ma Magyarországon.

A filmklub kísérő rendezvényeként keddtől újabb kiállításnak ad teret az Örökmozgó: Molnár Zsolt fiatal fotós-designer munkái négy hétig lesznek láthatóak. „Az Urbánus élet/terek című kiállítás darabjait Budapest és az itt élő emberek ihlették. Vidékiként eleinte egy kis félelemmel vegyes izgalommal közelítettem a városhoz. Ma már egy titokzatos, néha szemétkedő, ámde törődésre vágyó barátomként tekintek rá. Néha kiragadok az életéből egy-egy tökéletlen pillanatot, amely páratlan, ugyanakkor nem egyedi jelenség térben és időben. Apró részletek, megszokott furcsaságok, melyek nyomokban tovatűnt korokat idéznek” – vallja Molnár Zsolt.

A filmklub a FacebookonKapcsolódó