Luke, Han Solo és Leia az új Star Warsban?


Az eredeti trilógia három főszereplője, Harrison Ford, Mark Hamill és Carrie Fisher is visszatér a nemrég Disney-égisz alá került, újrainduló Csillagok háborúja hetedik részébe.

George Lucas, aki októberben adta el a Lucasfilmet (és ezzel a Csillagok háborúja-jogokat) a Disneynek 4,05 milliárd dollárért, nemrég egy interjúban jelentette be, hogy az eredeti sorozatból már három főszereplő is csatlakozott az új, JJ Abrams rendezésében készülő Star Wars-filmhez. „De lehet, hogy nem kellett volna még elmondanom ezt. Azt hiszem, hogy valami nagy durranás keretén belül készültek bejelenteni.” – mondta a rendező-producer.

Harrison Ford, Mark Hamill és Carrie Fisher

A Disney látszólag mindent cseppet kifacsarna a franchise-ból: az új filmnek is lesz két folytatása, hogy három trilógia legyen a sorozatból, de emellett jópár, a Star Wars-univerzumban játszódó spin-off-ot is tervez, az egyiket A birodalom visszavág forgatókönyvírója, Lawrence Kasdan írja. Kérdés, hogy így nem-e aprózódik el túlságosan a kultuszfilmek vonzereje: a Disney tavalyi fiaskója, a hasonló jellegű John Carter példája a legvadabb rajongókat is óvatosságra inti.

(guardian)Kapcsolódó