Kecskeméti siker Teheránban


A Kecskemétfilm stúdióban készült A négyszögletű kerek erdő-sorozat Vacskamati virága című epizódját díjazta a Teheráni Nemzetközi Animációs Filmfesztivál.

A legjobb gyermek és ifjúsági témájú animációs film díját nyerte Teheránban Horváth Mari rendezése, A Négyszögletű Kerek Erdő sorozat Vacskamati virágja című epizódja. A Mikulás Ferenc vezette világhírű Kecskemétfilmben készült sorozat Lázár Ervin azonos című meseregényének alapján, 3D-s technikával készült. A díjazott epizód animátora Balajthy László, látványtervezője és operatőre Tóth-Pócs Roland, mesélője Csákányi Eszter, zeneszerzője Tóth Pál, producere Mikulás Ferenc. A rendező négy évvel ezelőtt Chicagói Nemzetközi Gyermek Filmfesztiválon is első díjat hozott el, akkor a Hogyan telt a gyerekkorom? című Magyar népmesék-epizóddal.

A Teheráni Nemzetközi Animációs Filmfesztivált 8. alkalommal rendezték meg március első hetében, a legjobb animációs film díját a Kim Csin-man rendezte, Noodle Fish című dél-koreai alkotás nyerte, a második az iráni The Kitten című, Siva Szádek Aszadi rendezte film lett, a harmadik díjat a Fly Mill című, Tuttelberg Anu-Laura rendezte észt animáció kapta.Kapcsolódó