Paul Newman és Joanne Woodward csókja került a cannes-i filmfesztivál plakátjára


Paul Newman amerikai színészlegenda és felesége, Joanne Woodward csókolózós képe díszíti a májusi cannes-i filmfesztivál poszterét – közölte ma délben a The Hollywood Reporter.

A fekete-fehér fotót Melville Shavelson az A New Kind of Love című film felvételei során készítette 1963-ban. A plakáton a kép egy párizsi ügynökség által átdolgozott és áttervezett változata jelenik meg.

A fesztivál szervezői választásukat azzal indokolták, hogy a 2008-ban elhunyt Newman emléke előtt kívánnak tisztelegni a május 15. és 26. között zajló 66. cannes-i nemzetközi filmmustrán. A poszterkép egyúttal a sztárnak felesége, Woodward iránt érzett el nem múló szerelmét is felidézi – fűzték hozzá.

Newmant 1958-ban – házasságkötésük évében – díjazta a cannes-i filmfesztivál a Hosszú, forró nyárért, amelyben először játszott együtt Woodwarddal. Később a színész-rendező több filmje szerepelt a cannes-i mustrán, köztük A gammasugarak hatása a százszorszépekre, amelyért Woodward 1973-ban elnyerte a legjobb színésznő díját.

Két éve Faye Dunaway, tavaly pedig Marilyn Monroe fényképe szerepelt a fesztivál poszterén.

(MTI)Kapcsolódó