Visszavonták az adócsaló filmesek díját


Visszavonták egy angol filmfesztivál nyertes filmjének díját, miután kiderült, a filmkészítők közül ötöt elítélt a bíróság adócsalásért. 

A filmkészítők az érdeklődő adóellenőröknek azt mondták, egy 19,6 millió fontos költségvetésű filmet készítenek, amelyekben A-kategóriás, hollywoodi színészek fognak szerepelni. De a Landscape Of Lives című filmet soha nem szándékozták elkészíteni. A cél eleve a másfél millió fontot kitevő ÁFA elcsalása, és további 1,3 millió font filmkészítő támogatás felvétele volt.

Amikor az adóellenőröknek feltűnt az ügy, akkor a stáb alibiből kezdett el egy alacsony költségvetésű filmet készíteni az öbölháború egy veteránjáról, aki meggyilkolt bajtársáért szeretett volna bosszút állni, és ez a film nyert most díjat egy fesztiválon.

Az öt tagból, köztük egy ír színésznőből álló szervezet azt állította, hogy 19 millió fontot kaptak egy jordán cégtől, hogy valódi bombafilmet forgassanak Angliában. A hatóságoknak azonban egy idő után gyanús lett, hogy senki nem hallott az úgy nevezett Evolved Picturesről, és az említett stúdiókban sosem forgattak. A csoport tagjait a bíróság 3 és 6,5 év közötti börtönbüntetésre ítélte.

(Cinematrix)Kapcsolódó