Több mint 80 alkotást fognak levetíteni a Cluj Shorts fesztiválon


Összesen 86 filmet mutatnak be a Győzelem (Victoria) moziban az első Cluj Shorts Nemzetközi Filmfesztiválon április 19–20-án.

A rendezvény szervezője a Persona Egyesület, amely – tegnapi közleménye szerint – „szükségesnek érezte”, hogy létrehozzon Kolozsváron egy olyan rendezvényt, amely kizárólag a rövidfilmekre összpontosít. A versenyprogramba 453 filmet neveztek a világ minden tájáról, ezek közül 86-ot mutatnak majd be, és 32 film versenyez a fesztivál díjáért.

A vetítendő alkotások közt egyaránt találunk német, francia, brit, amerikai, ausztrál, román, spanyol, görög, holland, örmény, svéd, szlovák, portugál, osztrák, szerb, ír, magyar, brazil, mexikói, hongkongi, kolumbiai, török, orosz, izraeli, kubai és maláj filmeket. A kínálat műfajilag is változatos, dráma, vígjáték, animációs, dokumentum- vagy kísérleti film egyaránt kerül terítékre.

A versenyzők a következő címekért küzdenek meg: a legjobb rendező, a legjobb operatőr, a legjobb diákfilm, a legjobb dokumentumfilm, a legjobb animációs film, a Cluj Shorts Trófea a legjobb rövidjátékfilmnek. Az összes film – nem csak a versenybe jutottak – esélyes a közönsgédíjra.Kapcsolódó