Öt amerikai függetlenfilmet vetítenek a Titanicon


A 20. kiadásánál tartó budapesti filmfesztivál idén is figyelmet szentel az amerikai függetlenfilmnek: öt játékfilm került a Tiszta Amerika nevű vetítési blokkba, egy közülük nemzetközi premier.

Matthew Petock első játékfilmjében, az Egy kicsit közelebb (A Little Closer) című alkotásban Sheryl, a gyerekeit egyedül nevelő anya új párt, két fia mellé új apát keres.

A 20. Titanicon van a világpremierje a Hogyan kövessünk vadidegeneket? (How to Follow Strangers) című drámának, amelynek vetítéseire a rendező, Chioke Nassor is ellátogat. A filmet megtörtént esemény ihlette: egy elegáns Chanel-kosztümöt viselő nő holttestét csak egy évvel halála után fedezték fel. Az elsőfilmes rendezővel április 12-én a 18:30 órai, Örökmozgó Filmmúzeum-beli vetítés után találkozhat a közönség.

A szekció harmadik filmje egy zenés vígjáték Gary King rendezésében. A Hogyan írjunk Joe Schermann-dalt (How Do You Write a Joe Schermann Song) főszereplője Joe, a tehetséges dalszövegíró, akire a szerencse egy kis alternatív színháznak írandó musical képében mosolyog rá, ám a casting magánéleti konfliktusokhoz vezet.

A Nem mondhatom el senkinek (The Unspeakable Act) a vérfertőzés provokatív témájával foglalkozik.

A Szárazon (Smashed) című dramedy James Ponsoldt filmje, amely a tavalyi Sundance Filmfesztiválon különdíjat kapott. Ponsoldt filmje fital alkoholista hősnőjét egy lefelé tartó spirálban követi végig éleslátással, merészséggel és mély empátiával.

A teljes program megtalálható a titanicfilmfest.hu oldalon.Kapcsolódó