Scarlett Johansson lesz Luc Besson új akciófilmjének sztárja


Scarlett Johansson lesz a sztárja Luc Besson új akciófilmjének. A Lucy című film forgatókönyvét a francia filmguru írta, és ő is rendezi a produkciót.

Johansson egy drogfutárságra kényszerített nőt alakít, akinek szervezete felszippantja az árut, amely egész egyéniségét átformálja. Félelmet és fájdalmat nem ismerő gépezetté válik, aki egy pillanat alatt sajátít el minden begyűjthető tudást és akaraterejével képes mozgatni a tárgyakat – számolt be a filmről a The Hollywood Reporter online kiadása.

Besson a produkciós feladatokat is maga végzi EuropaCorp produkciós cégével, amelynek ügyvezetője Christopher Lambert.

Az Elrabolva című filmsorozat sikerének köszönhetően Besson párizsi cége az angol nyelvű filmek piacán is terjeszkedni kezdett. A közelmúltban alkalmazta az elismert Los Angeles-i producert, Lisa Ellzeyt (Mennyei királyság, Warrior – A végső menet). Az EuropaCorp tavalyi bevétele elérte a 48,7 millió dollárt.

Johanssontól nem állnak távol az akcióhősnők: eljátszotta a Fekete özvegyet a Bosszúállókban és a Vasember 2-ben, a Lucy előtt pedig még az Amerikai kapitány következő epizódjában is szerepel, amelynek forgatása éppen most zajlik.

(MTI)Kapcsolódó