Animációs pályázat főiskolásoknak és egyetemistáknak


A Prizma filmművészeti folyóirat és a június 19. és 23. között megrendezésre kerülő Kecskeméti Animációs Filmfesztivál közös filmszakíró pályázatot hirdet főiskolás és egyetemista hallgatók részére. A pályázatra a KAFF idei programjába került európai egész estés és tévéfilmjeiről írt ajánlókat, kritikákat, tanulmányokat, esszéket vagy az egyes filmekhez kapcsolódó interjúkat várnak.

Miért jó az animáció? Mert az animáció készülhet meséből vagy képregényből, lehet műfaji vagy szerzői, lehet fikciós vagy dokumentumfilm, lehet valószerű vagy stilizált. Mert az animáció lehet rajzolt, bábos, pixillált vagy 3D-s. Mert az animáció mese, nem csak gyerekeknek.

A benyújtott írások terjedelme 3000–6000 karakter lehet. A névvel ellátott pályamunkák végén fel kell tüntetni az iskola nevét, amellyel a szerző hallgatói jogviszonyban áll.

Érdeklődni lehet a prizmafolyoirat@gmail.com – ugyanide várják a pályaműveket is. A pályázatok beérkezési határideje 2013. május 31.

A beérkező írásműveket a Prizma szerkesztői bírálják el, a közlésre alkalmasnak talált szövegeket a Prizma Online animációs rovatában, az Animatékában teszik közzé. A legjobb 3 írás alkotója értékes Prizma-ajándékcsomagban, valamint a KAFF által felajánlott pénzjutalomban részesül.

Részletes felhívás, és azon filmek listája, amelyekről írni lehet, és amelyeknek a megtekintésére a szervezők lehetőséget biztosítanak itt.Kapcsolódó