Ben Kingsley alakítja Horthy Miklóst


Ben Kingsley világhírű amerikai színész is játszik a Walking with the Enemy című produkcióban, amely egy magyar zsidó férfi, Rosenbaum (Pinkász) Tibor megtörtént kalandjai alapján mutatja be Budapest II. világháborús német megszállását – írja a Blikk. Kingsley Horthy Miklós kormányzót alakítja a várhatóan még az idén mozikba kerülő filmben.

A mozi abban az időszakban játszódik, amikor a szovjet seregek már az országot megszálló németekkel harcoltak – közölte a Blikk.

Horthy ekkorra már a kiugrást fontolgatta a németek mellől, ám a Gestapo 1944 októberében elrabolta a kormányzó fiát, így Horthy végül nem rúgta fel a szövetséget. Október 16-án lemondott az ország vezetéséről, a hatalom a nyilas kormányhoz került – írta a lap.

„Már az utolsó simításokat végezzük. A film forgalmazásáról a cannes-i filmfesztiválon fogunk tárgyalni” – jelentették be a készítők. A Blikk szerint a színészeket, így Ben Kingsleyt is külön oktatták a magyar akcentusra. A filmet várhatóan 2013 végén mutatják be a mozikban.

Az imdb.com moziportál szerint a filmet romániai helyszíneken – Berethalmon, az olténiai Brezoiban és Bukarestben – forgatták.

(hvg)
Kapcsolódó