Újabb négy magyar film forgatása kezdődhet el Újabb négy magyar film forgatása kezdődhet el

Újabb négy magyar film forgatása kezdődhet el

Pejó Róbert, Fazekas Csaba, Goda Krisztina és Salamon András kezdheti el hamarosan új filmje forgatását a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával a Filmszakmai Döntőbizottság legutóbbi döntésének értelmében.

Pejó Róbert (Dallas Pashamende, Látogatás) rendezésében, az Új Budapest Filmstúdió produkciójában készülő Mancs című film a legendás magyar mentőkutya életet visz vászonra. A forgatás július végén kezdődik; a mesés és valós elemeket vegyítő családi film jövő ősszel kerülhet a mozikba. A Mancs producere Kántor László. A Filmalap 250 millió forint gyártási támogatással járul hozzá a mozifilm elkészültéhez.

Törőcsik Marival, Csákányi Eszterrel, Ónodi Eszterrel, Törőcsik Franciskával és Kulka Jánossal a főszerepekben Fazekas Csaba (Boldog születésnapot!) Swing címmel július végén kezdi forgatni zenés romantikus vígjátékát. Az Unio Film produkciójában készülő film 300 millió forint gyártási támogatásban részesül, producere Bodzsár István. A tervezett mozibemutató 2014 februárja.

A Csak szex és más semmi, a Szabadság, Szerelem és a Kaméleon című filmeket jegyző Goda Krisztina októberben kezdi forgatni Kakukkfiók munkacímen futó új filmjét. A Megafilm gyártásában készülő játékfilmet 420 millió forinttal támogatja a Filmalap, a producer Kálomista Gábor.

Salamon András (Zsötem, Getno) Nemzeti Dokumentumfilm címmel forgat a Nemzeti Színházról, társulatáról és előadásairól. A Filmalap 10 millió forinttal támogatja a kreatív dokumentumfilm létrejöttét, melynek bemutatója már az év végére várható.

(Magyar Filmunió)

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat