Magyar filmek Brazíliában


Három brazil nagyvárosban, Rio de Janeiróban, Sao Paolóban és Brazíliaváros vetítik a Moszkva tér Generáció című filmválogatást, mely 16 alkotást vonultat fel az ezredforduló kiemelkedő magyar mozifilmjeiből.

A vetítéssorozatok házigazdái mindhárom városban a legnagyobb latin-amerikai bank, a Banco do Brasil által működtetett kulturális központok.

A rendezvénysorozat címét kölcsönző, Moszkva tér című emblematikus alkotással együtt, amely Török Ferenc filmrendezői bemutatkozása volt 2000-ben, Antal Nimród, Bereczki Csaba, Bergendy Péter, Bollók Csaba, Cserhalmi Sára, Deák Krisztina, Fliegauf Bence, Hajdu Szabolcs, Hules Endre, Kocsis Ágnes, Mészáros Márta, Pálfi György játékfilmjei láthatók. A „leghíresebb magyar”, Puskás Ferenc életének emléket állító, Almási Tamás többszörös díjnyertes Puskás Hungary című dokumentumfilmje is színesíti a programot.

A vetítéssorozat kapcsán több brazil napilap interjúkat közöl a bemutatott filmek rendezőivel. A vetítéssorozat Rio de Janeiró-i programját ma este a Moszkva tér vetítése nyitja meg.Kapcsolódó