Ma kezdődik a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál


Ma kezdődik a 11. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) és a 8. Európai Animációs Játékfilmfesztivál.

A vasárnapig tartó KAFF versenyprogramjába a csaknem 500 nevezett alkotás közül az előzsűri 30 ország 159 animációs filmjét válogatta be.

Az idei szemle mottója Animáció határok nélkül: a fesztivál a magyar és az európai újdonságok vetítése mellett arra is vállalkozik, hogy betekintést nyújtson az ázsiai animációs művészetbe.

A professzionális alkotók művei mellett immár harmadik alkalommal látják vendégül az amatőr alkotók munkáit a Szabad Animációs Filmkészítők (SZAF) számára meghirdetett programban.

A fesztiválon szabadtéri vetítéseket, retrospektív bemutatókat, kiállításokat és koncerteket is rendeznek. Az alkotásokat a korábbi sikeres kezdeményezést folytatva idén is vetítik a környező településeken.

A kísérőrendezvények közül szerdán nyílik meg Cakó Ferenc kiállítása a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek Kápolna Galériájában. A július 28-ig látható tárlat a művésznek az elmúlt 40 évben született animációs filmes és képzőművészeti alkotásaiból válogat. A báb-, gyurma- és homokanimációs filmtervek, az ikonikus bábfigurák mellett bepillantást nyerhetnek a látogatók a Cakó-stúdió műhelytitkaiba is.

(MTI)
Kapcsolódó