„Kerestetik 2013 legprímább elsőfilmes animációsfilm-alkotója!”


Augusztus 20-ig várják a vizsgafilmeket, diplomamunkákat és debütáló animációs alkotásokat a világ minden tájáról az idén második alkalommal megrendezésre kerülő budaörsi Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Filmfesztiválra.

Friss, izgalmas és újszerű animációs filmek nevezését várják a budaörsi Primanimára. „Úgy gondoljuk, hogy fontos lépést tartanunk, s mielőbb megismerkednünk az egyik leggyorsabban fejlődő iparággal és legváltozatosabb művészeti formával, az animációs filmmel. S ha tisztában akarunk lenni azzal, mit hoz a jövő az animáció terén, szemünket a jövő filmkészítőire kell vetnünk” – állítják a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Filmfesztivál szervezői.

A Primanimát tavaly októberben első ízben rendezték meg. Akkor a fesztivál fődíját a háromtagú szakmai zsűri az amerikai Jason Carpenter diplomafilmjének, A bérlő című animációnak ítélte oda. A Primanimán idén is kiosztják a legígéretesebb magyar animációs alkotójának járó George Pal-díjat, melyet tavaly a MoME egyik animációs hallgatója, Kopasz Milán nyert meg. A közönség körében legnépszerűbb animációs filmnek járó Macskássy Gyula-díjat Hermán Árpád Sajnálom! című MoME-s diplmafilmje kapta az első Primanimán.Kapcsolódó