A Mount Everestet készül meghódítani két hollywoodi filmcsillag A Mount Everestet készül meghódítani két hollywoodi filmcsillag

A Mount Everestet készül meghódítani két hollywoodi filmcsillag

A világ legmagasabb hegycsúcsát készül meghódítani Baltasar Komákur izlandi rendező Everest című filmjében Jake Gyllenhaal és Josh Brolin.

A produkció a Mount Everest meghódítására induló két expedíció igaz történetét idézi fel: 1996-ban nyolc hegymászó halálát okozta a hegyen kitört vihar.

A forgatás októberben kezdődik Izlandon. Komákur, akinek legutóbbi, The Deep című hajótörésdrámája idén került az európai mozikba, ismét hazai terepen rendez.

Az Everestben Jason Carke (Zero Dark Thirty – A bin Láden-hajsza) alakítja az egyik expedíciós csapat újzélandi vezetőjét, Brolin pedig egy orvost játszik, akinek egy éjszakát kell kibírnia a szabadban a tomboló viharnak kitéve. Gyllenhaal Scott Fischer szerepét kapta, aki a másik expedíciós társaságot vezeti.

A filmet a Universal filmstúdió és az Emmett/Furla produkciós cég finanszírozza – adta hírül a The Hollywood Reporter nyomán az MTI.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat