Három magyar rendező rövdifilmje szállhat versenybe szeptemberben Miskolcon Három magyar rendező rövdifilmje szállhat versenybe szeptemberben Miskolcon

Három magyar rendező rövdifilmje szállhat versenybe szeptemberben Miskolcon

Nyilvános a 10. Jameson CineFest kísérleti és kisjátékfilmes versenyprogramja. A mezőnybe bekerült többek közt a kolozsvári Felméri Cecília legújabb rendezése, A boldogság pirulája, Nagy Dénes Cannes-t is megjárt Lágy esője, valamint Tóth Barnabás új filmje, az Újratervezés.

A félórás vagy annál rövidebb filmek versenyébe 22 alkotást válogatott a négytagú előzsűri (Libor Anita, Gyenge Zsolt, Forgács Nóra, Szalóky Bálint).

A dokumentumfilmek versenyében ezúttal nem indul magyar alkotás. A 11 munkából álló versenyprogram legtávolabbról érkezett filmje a kínai Könnyek és virágok (r. Huaqing Jin), a legközelebbi pedig Paula Oneţ Ahogy tetszik (după FEL şi CHIP) című román filmje.

A versenyprogram itt.

A szeptember 12. és 22. között 10. alkalommal megszervezendő fesztivál egészestés versenyében premier előtt vetítik majd az All Is Lost című filmet, amelynek főszerepében Robert Redford látható – adták hírül ma a szervezők. Szintén a miskolci fesztiválon tartják a kultrendező Noah Baumbach Frances Ha című új filmjének magyar premierjét.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat