Gyártási támogatást kap Nemes Jeles László


Nemes Jeles László első játékfilmje 205 millió forint gyártási támogatást kap a Magyar Nemzeti Filmalaptól. A Saul fia című produkció a tervek szerint nemzetközi szereplőgárdával, európai koprodukcióban forog ősztől a Laokoon Filmgroup gyártásában.

„A Türelem és a The Counterpart című rövidfilmekkel jelentős sikereket elért Nemes Jeles László Saul fia címmel készülő első játékfilmje a II. világháború végén egy koncentrációs tábor végnapjaiban játszódik. Főhőse egy zsidó férfi, aki halott fiát próbálja mindenáron végtisztességhez juttatni” – tájékoztatta tegnap az MTI-t a filmes szervezet.

A film producerei Sipos Gábor és Rajna Gábor, operatőre Erdély Mátyás lesz. A Saul fia forgatókönyvét Nemes Jeles László a cannes-i filmfesztivál Résidence programja keretében írta, a filmterv 2012 nyarán a szarajevói filmfesztiválon a Living Pictures elnevezésű díjban részesült.

A forgatókönyv végleges verziója a Filmalap anyagi és szakmai támogatásával készült el. A forgatás előreláthatóan ez év őszén kezdődik magyarországi helyszíneken.

A Magyar Nemzeti Filmalap működése óta összesen 28 egészestés filmalkotás gyártására adott támogatást, amelyek közül 8 elsőfilmes alkotó munkája lesz – olvasható a szervezet közleményében. A nyertes pályázatok összesített listája a http://filmalap.hu/winner/wpage.php címen érhető el.

(MTI)Kapcsolódó