Még két hétig lehet nevezni az Alter-Native Nemzetközi Rövidfilm Fesztiválra Még két hétig lehet nevezni az Alter-Native Nemzetközi Rövidfilm Fesztiválra

Még két hétig lehet nevezni az Alter-Native Nemzetközi Rövidfilm Fesztiválra

Szeptember 21-e a marosvásárhelyi nemzetközi filmverseny nevezési határideje. Mostanig csaknem 550 alkotást neveztek be – jelentették ma a szervezők.

A fesztiválnak idén is a város szecessziós műemléképülete, a Kultúrpalota ad otthont. A 21. filmszemle egyik különlegessége éppen a helyszínnel kapcsolatos: a fesztivál szerves részét képezi annak a több hónapon át tartó rendezvénysorozatnak, amelyet a Kultúrpalota építésének 100. évfordulója alkalmából szervez a Maros Megyei Tanács. Így a filmmustra kínálatában több olyan programpont is szerepel majd, amely a város szimbólum értékű épületével és annak jeles ünnepével kapcsolatos. Bemutatják például a Kultúrpalota 100 című némafilmet, amely Schneider Tibor rendező-operatőr munkája.

A fesztivált november 6. és 10. között szervezi meg a Maros megyei MADISZ.

A 21. Alter-Native Nemzetközi Rövidfilm Fesztiválra szeptember 21-éig lehet még benevezni a versenybe szánt alkotásokat, kisjáték-, kísérleti, dokumentum- és animációs film kategóriákban. Idén is az előzsűri dönt majd arról, hogy a beküldött kisfilmek közül melyek kerülnek a versenyprogramba. Az előzsűrizés szeptember 25-e és 29-e között zajlik majd.

Címkék
Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat