Varsóban kezdi fesztiválkörútját az Isteni műszak


Az október 11-én kezdődő Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon lesz Boldizsár Márk Isteni műszak című filmjének nemzetközi premierje, majd a luxemburgi CinÉast és a spanyol Valladolid fesztivál programjában versenyez.

Az Isteni műszak abszurd humorral meséli el egy fiatal mentőápoló alászállását az éjszakába, ahol beavatást nyer a halottasbizniszbe és az ahhoz kötődő kegyetlen elvbe: a halál nem válogat, az ember igen.

Bodzsár Márk első játékfilmje az Unio Film gyártásában készült, producere Bodzsár István, koprodukciós partnere a Sparks, a film operatőre Reich Dániel. A film főszerepeit Ötvös András, Rába Roland, Keresztes Tamás, Zsótér Sándor és Stork Natasa játssza.

Bodzsár Márk (1983) több sikeres rövidfilmet rendezett, Levegőt venni című munkájával fődíjat nyert a 9. Kamera Hungárián a dramatikus művek kategóriában, majd 2007-ben a legjobb vizsgafilmnek járó Simó Sándor-díjat kapta meg a Bloody Mary című filmjéért. Első játékfilmtervével, az Isteni műszakkal elnyerte a berlini Nipkow ösztöndíjat és tavaly Tallinnban már díjazta a nemzetközi filmszakma.

Az Isteni műszak október 24-én kerül moziforgalmazásba Magyarországon.Kapcsolódó