Forgatókönyv-fejlesztői kerekasztal Kolozsváron Forgatókönyv-fejlesztői kerekasztal Kolozsváron

Forgatókönyv-fejlesztői kerekasztal Kolozsváron

Forgatókönyv-fejlesztés a Magyar Nemzeti Filmalapnál – ez a címe a 13. Filmtettfeszt Magyar Filmnapok keretében megrendezendő szakmai kerekasztal-beszélgetésnek. A meghívottak: Divinyi Réka forgatókönyv-fejlesztési igazgató, Benkő Orsolya, Hegedűs Bálint és Maruszki Balázs forgatókönyv-fejlesztők. A helyszín a Sapientia EMTE Bocskai-háza (Óváry-terem), kezdési időpont: szombat, október 5., 11 óra. A rendezvény ingyenes és nyitott minden érdeklődő számára.

A 2011-ben létrehozott Magyar Nemzeti Filmalap jelenleg a legfontosabb magyarországi filmes pályáztató. Elsősorban mozis bemutatásra szánt egészestés játék- és dokumentumfilmek, valamint animációs technikákkal készülő filmek fejlesztéséhez, gyártás-előkészítéséhez, gyártásához és terjesztéséhez nyújt támogatást.

A Divinyi Réka vezette csapat tapasztalt és jelenleg is gyakorló forgatókönyvírókból és scriptdoktorokból áll. Divinyi Réka többet közt a Kaméleon, a Valami Amerika 2., a Szabadság, szerelem, a Csak szex és más semmi című filmek révén vált ismertté, de sorozatot (Barátok közt) is írt már. Hegedűs Bálint legutóbbi munkája a Liza, a rókatündér, Maruszki Balázsé A zöld sárkány gyermekei és az Ébrenjárók, Benkő Orsolya pedig főképp scriptdoktorként dolgozik.

A kolozsvári találkozó első része előadás-jellegű lesz: a Filmalap működéséről, a forgatókönyv-fejlesztő csapat tevékenységéről, tapasztalatairól fog szólni. Ezt kötetlenebb hangú beszélgetés fogja követni: ekkor a közönség által hozott filmterveket és -ötleteket lehet megbeszélni, illetve a fejlesztői csapat egy-egy kiválasztott téma kapcsán megpróbálja bemutatni, hogyan zajlik a Filmalapnál a forgatókönyv-fejlesztés. Az esemény célja épp ennek a közvetlen kapcsolatnak a megteremtése, ezért a részvételt szeretettel ajánljuk minden pályakezdő vagy tapasztaltabb filmkészítőnek.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat