A Szárnyas fejvadász folytatására készül Harrison Ford A Szárnyas fejvadász folytatására készül Harrison Ford

A Szárnyas fejvadász folytatására készül Harrison Ford

A 71 éves színész már tárgyalt Ridley Scott rendezővel a szerepről. A film producerei két éve jelentették be, hogy Ridley Scott folytatást tervez 1982-es alkotásához, amely a sci-fit a bűnügyi filmek sötét világával elegyítette.

Az Indiana Jones- és Star Wars-filmek sztárja a BBC online hírszolgáltató értesülése szerint egy játék és szórakoztató honlapon számolt be arról, hogy „csevegett” a dologról a kultfilm brit rendezőjével.

„Őszintén csodálom Ridley-t magánemberként és rendezőként is. Nagyon örülnék, ha megint együtt dolgozhatnék vele a történet folytatásán” – mondta Harrison Ford az IGN.comnak.

Az eredeti film Philip K. Dick Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal? című regényéből készült. Ford Rick Deckard nyomozót alakította, aki replikánsokra, emberi külsejű robotokra vadászik. A klasszikussá vált alkotásban Sean Young, Rutger Hauer és Daryl Hannah volt a partnere.

Az Alcon Entertainment előzményfilmet vagy folytatást akart, nem gondolkodott a harminc évvel ezelőtti produkció újraforgatásában. Andrew Kosove producer két éve még kizárta, hogy Ford visszatérne egykori szerepében. „Ez egy új megközelítés, és az én elképzelésem szerint ez azt jelenti, hogy teljesen fel kell frissíteni, beleértve a szereposztást is” – mondta akkor.

A Szárnyas fejvadász különleges effektusai két Oscar-jelölést kaptak, a film azonban nem lett kasszasiker a mozikban, és a kritika is hűvösen fogadta. Videón viszont nagyon népszerűvé vált. 1993-ban bekerült az amerikai Kongresszusi Könyvtár Filmkatalógusába a „kulturális, történelmi, illetve esztétikai jelentőségük” miatt megőrzendőnek nyilvánított alkotások közé – írta a BBC News.

(MTI)

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat