Magyar filmet forgatnak az Erdélyi-szigethegységben


Két hét múlva, október 24-én kezdődik Mátyássy Áron játékfilmjének a forgatása az Erdélyi-szigethegységben. A Víkend forgatókönyvét Gál Péter, Tóth Csaba és Mátyássy Áron írta, a főszerepeket Gryllus Dorka, Simon Kornél, Lengyel Tamás és Árpa Attila alakítja.

Az erdélyi vadászkaland főszereplői harmincas éveikben járó budapesti sikeremberek, a történet az üzleti világ titkos játszmáinak szövevényes világában játszódik, a hazugságok egyre mélyebbre húzó örvényét mutatja meg. Gryllus Dorka és Simon Kornél egy sikeres ügyvéd házaspárt alakít a filmben, Lengyel Tamás az ügyvédnő ügyfelét, egy menő építési vállalkozót, aki az Árpa Attila által játszott karakterrel végezteti a piszkos munkát.

A Budapest Film Produkciós Kft. és a KMH Film koprodukciójában készülő mozifilm tervezett bemutatója 2014 ősze – közölte ma a Magyar Filmunió.

Mátyássy Áron (1978) Utolsó idők című játékfilmes debütálásával, mely egyben rendezői vizsgafilmje volt, elnyerte a Magyar Filmszemle fődíját 2009-ben, az alkotást később számos nemzetközi filmfesztivál műsorra tűzte világszerte. A Magyar Televízió Átok című rendhagyó és nagy sikerű tévésorozata mellett a Berosált a rezesbanda című ifjúsági tévéfilmet is jegyzi.

A 450 millió forintos összköltségvetésű Víkend producere Csortos Szabó Sándor és Pusztai Ferenc. A film operatőre Győri Márk, vágója Gothár Márton lesz.

A Víkend forgatókönyvét a Filmalap szakmai és anyagi támogatásával fejlesztették az alkotók, a film gyártását 280 millió forinttal támogatja a Magyar Nemzeti Filmalap, az erdélyi gyártásban a Spotfilm vesz részt.Kapcsolódó