Eltemették Walter White-ot


A Breaking Bad forgatási és cselekményhelyszíneként szolgáló amerikai városban, Albuquerque-ben „eltemették” a főszereplőt, a droggyáros kémiatanár Walter White-ot. Az esemény jótékonysági céllal zajlott, közel 17 000 dollár folyt be belőle.

A múlt hónapban lezárult népszerű tévésorozat főszereplője szombaton sírhelyet kapott az egyik albuquerque-i temetőben. A szereplő koporsóját halottaskocsi szállította a helyszínre.

Az Albuquerque Journal című helyi újság beszámolója szerint nagyából kétszázan vettek részt az eseményen, amelyet egy hajléktalanokat segítő helyi egyesület, az Albuquerque’s Healthcare for the Homeless szervezett. A „gyászoló gyülekezet” fizetett a részvételért, a szervezet kasszájába kb. 17 000 dollár bevétel folyt be.

A rendezvény nagy port kavart, mert a helyiek attól tartanak, hogy a jelképes sírkő rajongó turisták tömegét fogja a temetőbe vonzani, ami a gyász helyét show-helyszínné alacsonyítaná. Épp ezért az ellentábor aláírásokat gyűjt a sírkő elköltöztetéséért.Kapcsolódó