Nizzában is nyert a Lágy eső


Magyar sikerrel zárult szombat este a Nizzai Nemzetközi Rövidfilm-fesztivál: Nagy Dénes Lágy eső című, 28 perces alkotása elnyerte a franciaországi filmverseny fődíját.

28 perces alkotása nyerte a franciaországi filmverseny fődíját. Az október 15-20. között idén 13. alkalommal megrendezett seregszemle versenyprogramjában 83 rövidfilm indult, amelyek 30 európai országból érkeztek.

Nagy Dénes: Lágy eső - Kép a filmből

A Lágy esőt a Cannes-i Fesztivál Rendezők Kéthete programjában láthatta először a nemzetközi közönség. A film korábban elnyerte a Friss hús rövidfilmfesztivál közönségdíját Budapesten, majd a legjobb fikciós film díját a portugáliai Vila do Conde rövidfilmeknek szentelt nemzetközi fesztiválján.

Az azonos című Tar Sándor-novella adaptációja egy nevelőotthonban nevelkedett serdülő fiúról szól, aki beleszeret osztálytársnőjébe, és képtelen szerelmét normálisan megvallani. A feloldhatatlan feszültség ellenállhatatlanul sodorja a főszereplőt. Az amatőr főszereplőkkel forgatott film cselekménye egy elmaradott magyarországi kistelepülésen játszódik napjainkban.Kapcsolódó