Idén nem versenyezhet Clooney az Oscarért


Jövő év elejére halasztotta a Sony filmstúdió George Clooney második világháborús drámájának bemutatását, így a Műkincsvadászok (The Monuments Men) című produkció nem jöhet szóba az Oscar-díjért folyó idei versengésben.

A film észak-amerikai premierjét eredetileg december 18-ára időzítették. A produkciót Clooney rendezőként, társ-forgatókönyvíróként és színészként is jegyzi. Korábban a legesélyesebbek között tartották számon az idei hollywoodi díjszezonban.

George Clooney: Műkincsvadászok (The Monuments Men) - Kép a filmből

A Sony a halasztást tegnap azzal magyarázta, hogy Clooneynak több időre van szüksége a film látványeffektusainak a befejezéséhez.

A megtörtént eseményeken alapuló Műkincsvadászok egy amerikai-brit csoportról szól, amelynek tagjai a második világháború idején életük kockáztatásával kutatták fel a nácik által elrabolt műkincseket.

A sztárszereposztásban Matt Damon, Bill Murray, Daniel Craig, Jean Dujardin, Cate Blanchett és John Goodman kapott helyet. Clooney az amerikai hadsereg tisztjét, George Stout restaurátort alakítja, aki műkincsek tízezreit szerezte vissza a náciktól.

Korábbi híradások szerint Clooney júniusban Berlinben befejezte a forgatást, és megkezdődtek a film utómunkái.

(MTI)Kapcsolódó