A nagy füzet nyitja a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivált


November 13–21. között magyar filmeket vetítenek Hollywoodban. A nagy füzet egyik főszereplője, Molnár Piroska és a film rendezője, Szász János személyesen részt vesz az ünnepélyes megnyitón a Laemmle’s Royal filmszínházban.

A 13. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivált november 13-án este Halász János kulturális államtitkár nyitja meg, majd Szász János A nagy füzet című filmjének díszbemutatójával indul a program – adta hírül ma a Magyar Filmunió.

Bernáth Zsolt Sherlock Holmes nevében, Cserhalmi Sára Drága besúgott barátaim, Deák Krisztina Aglaja, Szajki Péter Nejem, nőm, csajom című játékfilmjeit, valamint a Nekem Budapest című szkeccsfilmet is műsorra tűzi a Laemmle’s NoHo7 mozi november 15. és 21. között a fesztivál keretében. A program dokumenumfilmeket is tartalmaz.

A magyar gyártású alkotások mellett Magyarországhoz kapcsolódó külföldi filmek is láthatók lesznek, többek között a svájci Barbara Kulcsar Zu Zweit című alkotása.

A 13. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál életműdíját Joe Eszterhas magyar származású forgatókönyvíró-legenda kapja; ebből az alkalomból vetítik a berlini Arany Medvével kitüntetett Zenedoboz (Music Box, 1989) című Costa-Gavras-filmet, melynek producere Andy Vajna volt.

A fesztivál Lugosi Béla előtt is tiszteleg A fehér zombi (1932) című, Victor Halperin rendezésében készült horrorklasszikus levetítésével.

A Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával valósul meg, a rendezvény fővédnöke a Los Angeles-i magyar főkonzulátus.
Kapcsolódó